Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 31st januar 2022 and may be out of date.

Testet igennem af NASA, under lup hos tyske og hollandske universiter samt brugt til at træne højt uddannede jagerpiloter. Lyder det som noget for dig, når du og dine spillere skal træne den mentale styrke til din næste fodboldkamp? Så bare læs videre.

Softwareudvikleren, Intelligym, der med speciale i professionelle sportudøvere, har nu en platform klar til den almene fodboldklub, talentafdelingen – eller sågar serie 4-holdet, der går med større ambitioner i maven. Faktisk har den været tilgængelig en stund. EU støttede nemlig allerede i 2015

Annonce · Ads

Op til 30 % forbedring i orienteringsevnen

Med blandt andet op til 30% forbedret orienteringsevne, målt i fodboldklubber på det absolutte topplan, som har brugt Intelligym, er vejen banet for succes. Spillere trænet i systemet laver bedre beslutninger og færre fejl på banen under kamp. Herudover reagerer de hurtigere i overgangssituation, viser research foretaget af Intelligym selv.

Intelligym's indlæringsprogram kan ved første øjekast godt ligne et hvilket som helst fodbold- og managervideospil
Intelligym’s indlæringsprogram, kan ved første øjekast godt ligne et hvilket som helst fodbold- og managervideospil. Foto. Intelligym’s hjemmeside.
Bemærkelsesværdige resultater er at finde fra flere studier. Foto: Illustration fra Intelligyms hjemmeside.

Topklubbers ungdomsakademier bruger metoden 

Ifølge Intelligym selv bruger over 11 000 sportsudøvere verden over to gange 30 minutter om ugen, allerede teknologien, heriblandt topklubber fra den tyske bundesliga, landshold samt klubber i hollandsk topfodbold, heriblandt AZ Alkmaar samt ungdomsakademiet i PSV Eindhoven. Hidde van Boven, der er træner på ungdomsakademiet i den hollandske storklub, fortæller på Intelligyms egne hjemmeside: – Intelligym er det perfekte supplement til vores regulære træningssessioner på banen. Spillerne kan lide det, fordi de træner deres hjerne på en underbevidst, konkurrencepræget og sjov måde. 

Bedre kommunikation på banen

Efter allerede seks uger skulle der ske resultater med ens evne til at tage bedre beslutninger på banen, kommunikere bedre med holdkammeraterne i kampens hede samt forudsige spillets gang.

Manor Solomon bruger Intelligym
Manor Solomon bruger Intelligym med glæde. Foto. Intelligym’s hjemmeside.

En af eliteudøverne, der roser teknologien til skyerne, er Shakhtar Donetsk-spilleren, israelske Manor Solomon: – Spilintelligens, er et af de vigtigste områder, for at kunne begå sig i topfodbold. Jeg er glad for at have fået chancen til at bruge Intelligym til at hæve min egen fodboldintelligens, beretter venstrebacken, ligeledes via Intelligyms hjemmeside.

PSVs ungdomsspillere i dyb koncentration under en Intelligym-session. Foto. Intelligym’s hjemmeside.

Under lup på flere universiteter

Selvom det umiddelbart kunne virke som en fin omgang salgstale fra Intelligyms side, så har læringsmetoden været under lup hos blandt andet Kølns sportsuniversitet samt VU Amsterdam, der målte metodens effektivitet op imod mere traditionelle indlæringsmetoder såsom gennemtærskning af fodboldkampe for analyse af disse. Resultaterne af disse studier viste betydelige fremskridt hos spillernes evne, to kontrolgrupper i kategorien U14 og U17, til at tage beslutninger samt deres generelle præstationer på banen.

Støttet af EU

Også i det ærværdige Sports Illustrated, har man haft fokus på Intelligym, hvor man i en længere artikel blandt andet kan fortælle at firmaet bag Intelligym, Applied Cognitive Engineering, blev grundlagt i 2001. En af grundlæggerne, Danny Dankner, så potentialet i videospillet Space Fortress og havde i første omgang sit øje på ishockey og basketball. I 2015 fik ACE så tildelt fondsmidler fra EU, knap 2 millioner €, til at udvikle en dedikeret model til fodboldverdenen. En spændende historie, med blandt andet en tidligere psykolog fra det israelske luftvåben, gemmer sig bag denne lille flig, vi løfter hér og kan læses i sin fulde længde i artiklen på Sports Illustrated.

Det er muligt at abonnere på tjenesten for alle, der måtte have interesse for et månedligt gebyr. 

Læs mere på Intelligyms hjemmeside.

Kilde Intelligym.com, Sports Illustrated 

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads