Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 18th september 2020 and may be out of date.

Som sædvanlig – fristes man til at sige – så er det i USA, de er først med det største. Ja, faktisk er alt dette allerede en realitet, når vi vender blikket mod den supermoderne sportsarena SoFi Stadium i amerikanske Los Angeles. Og overskriften indeholder et lille ‘måske’. For alting er større og voldsommere i USA, men måske ser vi også dele af de allerbedste finesser og gadgets på et stadion, hér i Europa en gang i nær fremtid.

Monstervideoskærm! Og vi mener MONSTER!

I den solrige stat Californien, har SoFi-arenaen partneret op Google. Banen er hjemmebane for to Los Angeles-baserede NFL-hold. På det tekniske vidunder af et stadion, vil der udover lynhurtigt wifi til dig, som tilskuer, også være den største videoskærm – og her taler vi VIRKELIG om en monsterskærm – indenfor sportsverdenen, fortælles det i en pressemeddelelse om de tekniske finesser på arenaen. En skærm, som footballogy.net forøvrigt kommer til at dække egenhændigt i en kommende artikel med masser af videoklip og insideviden – specielt frembragt til vores dedikerede og fantastiske læsere. Glæd jer.

Annonce · Ads

100 000 tilskuere på plads til OL-åbning i 2028

Stadionet, som er blevet til for bl.a. at kunne bære værtsskab for åbnings- såvel som afslutningsceromonien for OL i 2028 samt Super Bowl-finalen i 2022, har som den første i verden også in house produktionskræfter til at producere hele molivitten i 4K/HDR. Der er desuden plads til 70 000 tilskuere, men kan ‘på en god dag’ udvides til hele 100 000 tilskuere. Taget kan naturligvis skydes til og fra, så både sportsevents og koncerter kan afholdes tørskoede. Samtidig finder man næsten tæt på en lille provinsby, sammensmeltet med superarenaen. For eksempel finder du 2 500 lejligheder gemt i og omkring byggeriet, et hotel samt et væld af kontor- og butiksfaciliteter, som forøvrigt er indhyllet i masser af grønne, parklignende områder. Det er rigmanden og LA Rams-ejeren Stan Kroenke, der i 2015 tog sine først, ganske omfangsrige – nogle vil driste sig til ordet visionære – tanker ud i livet med en gruppe samarbejdspartnere. Her i september 2020, godt 5 år efter, er stadionkomplekset altså en realitet.

Se et smukt droneskud fra toppen af SoFi Stadium ved aftentide. Video: SoFi Stadium/L.A. Drones

Personlig ‘Butler’-app

Og så tilbage til det dér med den personlige ‘butler’… Faktisk, så er det sandt, men ‘butleren’ gemmer sig dog inde i en app, der er drevet frem af Googles cloud og udviklet af Deloitte. Den personlige ‘Butler’-app, der så vidt vides ikke har fået noget officielt navn, hjælper tilskueren med at finde rundt i de begivenheder, som foregår på og omkring selve SoFi-arenaen. Funktioner som parkering og et real time-kort på selve området samt præsentation af personlige tilbud på billetter, mad og shopping er blandt de services man finde på den personlige ‘Butler’-app. Måske finder en sådan app også vej til de lokale danske stadions, så stadionpølsen kan være klar til afhentning, så snart dommeren har fløjtet til halvleg?

Præsentation af det store stadion i Los Angeles. Bliver fremtidens fodboldoplevelse også sådan ude på de største danske stadions – blot i lettere nedskaleret form? Video og foto: PR/SoFi Stadium

Måske finder en sådan app også vej til de lokale danske stadions, så stadionpølsen kan være klar til afhentning, så snart dommeren har fløjtet til halvleg

Det ville ihvertfald være en populær funktion, som måske allerede findes… Tiden vil vise, om de danske fodboldstadions ikke meget snart følger efter, med nogenlunde samme funktionaliteter i miniatureformat, nu hvor blandt andet VAR, har gjort sit indtog i den danske Superliga. 

Og som sagt, husk lige det dér, med forudbestillingen af stadionpølsen, ikk? Se lidt flere billeder fra det store projekt samlet i et biledgalleri herunder.

En forsmag på fremtidens fodboldoplevelse? Også selvom amerikansk og europæisk fodbold er to forskellige sportsgrene, så kan tanker og ideer godt tænkes, at se dagens lys i Europa inden alt for længe. Fx den kæmpemæssige videoskærm fra Samsung. Se fotos og 3D-renderings af SoFi Stadium, som vel nærmere er at betegne som en mindre by i byen, med hotel, luksuslejligheder, grønne områder og rekreative fornøjelser før, under og efter kampen. LA Rams ejer og forretningsmand Stan Kroenkes vision er efter 5 års forberedelse blevet til virkelighed. Foto: SoFi Stadium/Vantage Point Global, Inc.

En tidlig rendering af det store stadion. Træk i slideren og se resultatet. Foto: PR/SoFi Stadium
Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads