Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 4th februar 2023 and may be out of date.

Knap har vi forladt sidste års verdensmesterskab for herrer, før vi (næsten) er i gang igen. Nu handler det om kvindernes VM, som afholdes i henholdsvis Australien og New Zealand i sommeren 2023. Forøvrigt det første VM for kvinder, der deles mellem to værtsnationer. Bolden er døbt ‘OCEAUNZ’ med værtslandenes initialer smart integreret i kampboldens navn.

VIDEO: Se den officielle kampbold blive leveret med helikopter her.

Annonce · Ads

Afsløringen af den officielle kampbold foregik i Sydney, hvor notabiliteter som blandt andre den tidligere mangedobbelte OL-vinder, svømmeren Ian Thorpe, deltog. Her blev en enorm udgave af bolden, der har designelementer udtænkt af kunstnere fra Aboriginal og Māori, fragtet ind med helikopter til Marks Park, hvor den frem til turneringen er slut, vil præge landskabet med det smukke og verdensberømte strandområde Bondo Beach i baggrunden.

Det er niende gang i træk at Adidas har kreeret og produceret turneringens officielle kampbold, der denne gang er spækket med nymodens teknologi, akkurat som ved herrerne netop overståede verdensmesterskab. 

Official ball world cup FIFA women New Zealand Australia 2023
Den officielle World Cup for Women 2023-bold. Foto: FIFA

Ja, faktisk præsenterer Adidas også en, som de fortæller, revolutionerende kerne i bolden, som mere end nogensinde skal skabe en mere præcis og troværdig bevægelse, når spillet først er igang. Hvem husker ikke diskussionerne om diverse kampbolde, der gennem forskellige turneringer, er blevet kritiseret for en uforudsigelighed, der både prægede kampens spil, men også irriterede topspillere fra alle verdenshjørner. Det skulle nu være en saga blot med den såkaldte CTR-kerne.

FIFAs general sekretær for kvindefodbolden, Fatma Samoura, var da også begejstret, da det stort anlagte event løb af stablen for få dage siden: – Denne udgave af turneringen, vil blive ekstremt speciel og de rige kulturer fra Australien og Aotearoa New Zealand, som udtrykt på ‘OCEAUNZ’ er sikre på at blive bemærket af de gæstende fans.

Official ball world cup FIFA women New Zealand Australia 2023
Rækken af sportskendisser, der var mødt op for at fejre afsløringen af den nye kampbold, var lang. Foto: FIFA

Herudover er boldens overflade, der består af polyurethane (PU) udviklet med et ny 20-styks mønster, der skulle forbedre bolden aerodynamik.

Sidst, men ikke mindst en bolden udstyret med en 500Hz chip med en sensor, der registrerer søsatte hver en bevægelse af bolden. EN teknologi, som FIFA’s opfindere har døbt Inertial Measurement Unit (IMU), der kort fortalt ‘sladrer’ til en computer, om – og hvordan – bolden bevæger sig. Noget der blandt andet bruges i forbindelse med offside-kendelser.

Official ball world cup FIFA women New Zealand Australia 2023
Bolden i al sin enkelthed. Foto: FIFA.

Jo, der er sket meget, siden den danske grundlægger af Select Sport, Eigil Nielsen, opfandt den snøreløse fodbold, som vel nok kan smykke sig af, at være den revolutionerende forløber indenfor enhver moderne fodbold

VM i fodbold for kvinder sættes i gang den 20. juli, hvor vores naboer fra Norge tørner sammen mod værterne fra New Zealand og det hele slutter med finalebraget den 20. august. Det officielle hashtag for turneringen kan forøvrigt allerede nu bogmærkes og bruges under navnet #BeyondGreatness.

Kilde: FIFA.

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads