Det er meget muligt – og slet ikke utænkeligt – at de danske wonderboys sejrer sig hele vejen til det legendariske engelske Wembley, men uanset hvordan det går med de rød-hvide drenge, så er Danmark faktisk sikret en plads i EM-finalen. 

Det danske firma DLF står nemlig for den lækre græsmåtte, når finalekampen om EM-trofæet skal spilles den 11. juli. Og det er ikke den eneste kamp, som det danske frøfirma, har været tilstede i, når de to slutstreger skal sættes efter EURO2020. 

ADVERTISEMENT

Dansk græstæppe i over 50% af EM-kampene

I hele 31 ud af de i alt 51 kampe har underlaget nemlig bestået af dansk græs specielt udvalgt til den – for græsset – så krævende sport med den lille runde. Det danske græs ligger nemlig som grundlag på de store stadions i byer som København, Sct. Petersborg, Baku, Budapest, Amsterdam og London, lyder det fra DLF.

– Vi er glade for at DLF igen har et markant aftryk på EM, og vi glæder os til at kigge på flotte baner med dansk græs gennem hele turneringen frem til finalen på Wembley, fortæller Søren Halbye, som er ansvarlig for frø- og græsfirmaets forretninger i det europæiske.

Det er den såkaldte Masterline Superliga, som indeholder 6 forskellige sorter af den almindelige rajgræs, der er kendt for at præstere højt på både udseende, stresstolerance og ikke mindst slidstyrke.

Lækre TV-baner

Parkens erfarne Grounds Manager Daniel Madsen har siden maj, hvor en ny hybridbane blev lagt på Danmarks nationalstadion, gjort banen klar til perfektion inden de fire EM-kampe i København skulle gennemføres: – Banen skal præstere sit ypperste og give det optimale grundlag for spillet. Det betyder, at den skal være jævn, tæt og fyldt med græs, så bolden ruller perfekt – og spillerne får en god oplevelse. Derfor bliver banen eftersået med nyt frø flere gange i sæsonen, så der er en frøbank i jorden, der løbende kan levere nye planter, fortæller chefen for græsmåtten i Parken, som også forklarer vigtigheden af det visuelle: – Det er vigtigt, at banen har en perfekt grøn farve, sе den visuelt tager sig godt ud foran tilskuere, fans og TV seere.

Se, hvordan Parkens Grounds Manager Daniel Larsen med sine kolleger, plejer og passer banen og græstæppet, op til EM i København. Video: DLF

Nyudviklet frø fra det danske firma

Som et nyudviklet frø, spiller 4turf-sorterne en ekstra stor rolle. DLF har selv udviklet sorten fra sin planteforædling og er en vigtig ingrediens til rullegræs og eftersåning rundt omkring på alverdens fodboldbaner. Den nyudviklede sort kendetegnes blandt andet ved en flot evne til at modstå tørke og græsset der vokser ud fra disse er finbladede og skudtætte.

Alt ligger til rette

Med andre ord, så ligger alt til rette for, at Danmark kan præstere optimalt, hvis holdet går hele vejen til EM-finalen og Wembley, hvor græsset altså kan udgøre endnu en ’12-mand’ udover de tilrejsende danske ‘roligans’. Græs-a-la-vista, hey-hey!

Kilde: Maskinbladet.dk

Info om DLF
DLF, som beskæftiger 2000 medarbejdere i mere end 20 lande, er verdens største producent inden for frø til foder og plæner, hvilket blandt andet gør Danmark til verdens største græseksporterende land til mere end 100 lande.

Print Friendly, PDF & Email