Neymar dumper TikTok

Neymars profil på Triller
Neymar Jr. har byttet kinesisk ejede TikTok ud med et andet billedmedie, nemlig amerikanske Triller. Skærmdump: Triller
Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 19th november 2020 and may be out of date.

Nok ikke en overskrift du havde forventet at finde her på siden, men ikke desto mindre er den sand, ifølge en pressemeddelelse udsendt fra firmaet Triller. Fodboldspilleren har nemlig ifølge denne pressemeddelelse, droppet TikTok som samarbejdspartner til fordel for en fremadstormende konkurrent. Neymar have 8 mio følgere på TikTok inden skiftet.

Neyar beckham superstars
Fodboldstjerner er varemærker, som er millioner værd. Derfor er det også en stor historie – og anderledes aggressivt – når Neymar ved et sponsorskifte, opfordrer sine følgere til at forlade konkurrerende brand, som i dette tilfælde TikTok. Foto: Charisse Kenion/unsplash.com

Ja, det lyder nærmest som et klubskifte og det er det på en vis måde også. Det viser samtidig også, hvordan spillebanen ikke længere er afgrænset til området indenfor kridtstregerne, men i dén grad også udenfor. Det er klart at et varemærke svækkes, så snart karrieren indstilles, men nogle få, som fx David Beckham formår stadig til en vis grad at holde fast i sit brand. Derfor dækker footballogy også denne historie. For perifær, er den jo netop af den grund, på ingen måde. Og Neymar har desuden opfordret sine TikTok-følgere til at følge ham til nye græsgange “for alt hans nye og eksklusive indhold”.

Annonce · Ads

Og hvem er så Triller? Konkurrenten til TikTok, som de færreste nok hørt om, med mindre man er bosiddende i USA. Tjenesten, der appellerer til samme publikum som TikTok, har for alvor haft momentum opstået i forbindelse med TikTok’s genvordigheder med den – stadig – siddende amerikanske præsident, Donald Trump.

Afslørede nyhed som Marshmello

Tilbage til den brasilianske verdensstjerne, som altså nu – sikkert mod et anseeligt millionbeløb – har installeret Triller på sin mobil. Neymar dukkede nemlig overraskende op i en video på tjenesten med musikproduceren og fænomenet Marshmello, der står bag produktioner for blandt andet Seline Gomez og Khalid. 

Som et andet klubskifte, har PSG-fodboldstjernen på TikTok kundgjort et skifte til Triller, et andet og ganske, med det kinesiske TioTok, sammenligneligt medie. Ved ‘afsløringen’ optrådte Neymar, som den mystiske karaktér Marshmello, der også er musikproducer. En gimmick gennem tiden, siden 2016, har nemlig været, at Marshmello, har afsløret ‘sit’ ansigt ved forskellige lejligheder, men hver gang har afsløringen vist sig at være en eller anden form for superstjerne. Med andre ord, så ved man ikke hvem, der virkelig gemmer sig inden i den originale karakter, Marshmello. Og denne gang også, hvor det altså var Neymar, som viste sig at være inde bag den ikoniske Marshmello-maske. Skærmdump: Triller

Neymar Jr., der for tiden spiller i den franske storklub Paris Saint-Germain, har til og med udgivet et officielt statement vedrørende sponsorhændelsen, som vi vel med rette kan kalde dette event. I denne citeres Neymar for følgende statement. 

– Trillers mangfoldighed, kulturgrafik og indflydelse på kultur er uovertruffen. Stolte at meddele, at jeg tilmelder mig Triller-familien og forlader TikTok for evigt. Vi ses på Triller.

200 mio. følgere på sociale medier

Med til historien hører også, at der på Neymars Triller-profil gemmer sig et instagram-logo, so så åbner appen til det sociale billedmedie. Instagram er by the way ejet af Facebook… ja, så kan man vel hurtigt få øje på et par links her og dér – og ikke mindst en magtkamp af dimensioner. Kampen om de unges gunst – også selvom Triller kalder sig ‘De voksnes TikTok’.

Neymar har en følgerskare på over 200 millioner på tværs af sociale medier.

OM TRILLER
Triller, som er grundlagt i 2015, er en AI-drevet musik- og social medieoplevelse, der samler skabere, kunstnere og brands over hele verden. Drevet af mottoet “You Do You” giver Triller brugerne mulighed for at oprette og dele videoer på få sekunder og bakke dem op med brugerdefinerede musiknumre ved hjælp af Mashtraxx-redigeringsteknologi. Berømtheder som Alicia Keys, Cardi B, Chance the Rapper, Marshmello, Roddy Ricch og Eminem bruger regelmæssigt appen til at oprette deres egne originale musikvideoer, mens Triller har tiltrukket mærker som Pepsi, Chipotle, Manscaped, Boost Mobile og mere. Triller blev for nylig købt af Proxima Media. Kilde: Triller.co

Kilder: Digiday, Quora, Business Insider og Presswire

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads