106 år gammel kunstart ligger til grund for årets Champions League-branding

Champions League branding for 2022 final
Champions Leagues brandingen for 2022-finalen, har fået et abstrakt udtryk denne gang. Foto: UEFA.com
Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 26th september 2021 and may be out of date.

En speciel russisk kunstart med geometrien som omdrejningspunkt, ligger til grund for årets visuelle udtryk for Champions League-finalen.

Selve finalen foregår i den russiske stormetropol Sankt Petersborg og de to russiske kunstnere Wassily Kandinsky og Kazimir Malevich er hovedinspirationen bag CL 22-brandingen, der er kreeret af den lokalkendte kunstner Maksim Zhestkov.

Annonce · Ads

Teknikken, som er kaldet Suprematism er en kunstbevægelse udviklet for mere end et århundrede siden, af netop kunstneren Kazimir Malevich.

Referencer til historien

Det abstrakte udtryk, der indeholder referencer til byen ikoniske broer, der krydser Neva-floden og historiske attraktioner, som Saint Isaacs katedral og monumentet opført af byens grundlægger Peter den Store, The Bronze Horseman. Også Europas højeste bygning, Lakhta Centret, der skuer over årets finalelokation Gazprom Arena, er at finde i designet.

Var vært i 1915

– Ved at eksperimentere med de reneste former hentet fra byen, kunne vi skabe en livlig sammensætning fuld af forventning og energi til at akkompagnere finalen, fortæller Maksim Zhestkov til UEFA.com. Sankt Peterborg var forøvrigt vært ved den første suprematistiske udstilling tilbage i 1915.

Hvis du vil følge med på de seneste nyheder omkring Champions League, så kan du downloade CL-appen her.

Kilde: UEFA.com

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads