Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 21st juli 2020 and may be out of date.

Fodboldfans med hang til grå hår og frustrationer over tvivlsomme dommerkendelser, må væbne sig med tålmodighed. Nu, hvor verden står et alt andet end normalt sted, som da UEFAs Eksekutiv-komité i slutningen af september 2019 ellers besluttede, at give VAR en tidligere ilddåb.

Det var meningen, at det elektroniske dommerassistance-system allerede fra gruppespillets start skulle tages i brug, men det sætter den aktuelle corona-krise altså en kæp i hjulet for. Det var ellers meningen at VAR skulle have sin debut i gruppespillet, allerede i sæsonen 20/21, men nu er den del af fodboldfesten, altså udskudt til året efter, med start i sæsonen 21/22. Trods udskydelsen, vil VAR dog blive brugt fra 1/16-finalerne i næste sæson.

Annonce · Ads

Stadig VAR når FCK kommer i spil

Beslutningen ændrer dog ikke på, at VAR vil blive benyttet, når Europa League genoptages, forventeligt 5. og 6. august – og altså også når FC København tørner ud mod tyrkiske İstanbul Başakşehir på Europa Leagues første kampdag, for at nå en kvartfinaleplads, 10. august i Köln. Den afsluttende Final Eight-turnering kommer til at foregå i Tyskland. Og her bliver modstanderen for øvrigt enten østrigske LASK eller fodboldkæmpen Manchester United.

Så ja, verden står i flammer og derfor må VAR-systemet, som jo ikke blot består af et par kameraer, men en hel stab bag sig, altså lade vente på sig, når det gælder en fuld implementering i de europæiske fodboldturneringer.

Uden tilskuere – indtil videre

Ikke desto mindre; det er usikre tider, så derfor har UEFA også samtidig udskudt sin endelige udmelding omkring tilskuere eller ej, når såvel Champions League, Europa League samt kvindernes Champions League Final Eight-turnering skal afvikles, men har samtidig meddelt, at kampene indtil videre skal afvikles uden tilskuere. UEFA lader altså en lille dør stå på klem, i håbet om at coronasituationen ændrer sig, så vi kan få maksimal stemning på lægterne. Tiden må vise, hvad resultatet bliver, men det virker som om, at UEFA har en ganske lang elastik i muligheden for, at ændre beslutningen herom.

Se højdepunkterne fra FCK’s første match og 0-1 nederlag, hvor VAR også var i brug. Det blev dog ikke benyttet af dommeren, da han 2 minutter før ordinær spilletid, pegede på 11-meter pletten, i en noget tvivlsom afgørelse. Video: Embed fra FCK TV’s Youtube-kanal.

Knald eller fald i næste sæsons CL- og EL-kvalifikation

I lyset af situationen omkring COVID-19, har UEFA også samtidig besluttet at formattet omkring Champions League og Europa League ændres en smule, men ikke desto mindre med store konsekvenser, for de klubber der trækker det korteste strå. UEFA meddeler nemlig, at kvalifikationsfasen ændres til, at der kun spilles én kamp – enten ude eller hjemme, når disse kampe skal forceres.

Så ja, verden står i flammer og derfor må VAR-systemet, som jo ikke blot består af et par kameraer, men en hel stab bag sig, altså lade vente på sig, når det gælder en fuld implementering i de europæiske fodboldturneringer.

Kilder: UEFA.com

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads