Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 14th juli 2020 and may be out of date.

Med dommerassistentsystemet VAR’s succesfulde indtog på den store fodboldscene, har FIFA nu sat arbejdet i gang med at skabe et endnu mere tilgængeligt setup indenfor videodommerassistance – og dermed større retfærdighed på fodboldbanen.

FIFA oplyser, at der findes tre høj-prioriterede områder, når man taler om udviklingen af VAR fremadrettet. Det ene punkt vil glæde ikke mindst frustrerede fans på tilskuerpladserne og klublægen, der gang på gang må se på en træner, der slår sig på lårene og himler med øjnene i ren desperation, når en tvivlsom offside dømmes – eller ikke dømmes. Nemlig et semiautomatisk offside-system.

Annonce · Ads

Mere retfærdige offside-kendelser

Med forøgede muligheder for blandt andet automatiseret TV-produktion og tracking af spillernes kropsdele, kan dette være essentielle områder i bestræbelserne på at udvikle en mere retfærdig offsidehåndtering.

Kunstig intelligens kommer til at spille en nøglerolle i det arbejde.

bedre kommunikation til fans – herunder live VAR opdateringer til mobilen

Et andet område som FIFA har nedsat en gruppe af eksperter til at udvikle, er bedre kommunikation til fans – herunder live VAR-opdateringer til mobilen – samt at udvikle et ‘VAR light’. Herunder er også en semi-automatisk håndtering af ‘replays’, altså den langsomme gengivelse eller slow motion, som per nuværende kræver flere operatører i en kampsituationen.

Flere tests gennemført med succes

Flere test har allerede været gennemført, blandt andet ved klub-VM i Qatar i 2019. Senest, lige før corona-virussen lukkede det meste af fodboldverdenen ned med et brag, har man også med succes gennemført en større test på campus til det hollandske fodboldforbund. KNVB, som de hedder, er sammen med 13 andre fodboldforbund fra hele verden, en del af den såkaldte ‘working group for innovation excellence’ hos FIFA.

Footballogy.net følger tæt med i udviklingen indenfor VAR. Se herunder video omkring de nye spændende udviklingsområder, som FIFA fokuserer på i deres ‘Road Map to 2022/23’.

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads