Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 17th december 2020 and may be out of date.

You’ll never walk alone, skråles der i den legendariske klubsang, men fremover kommer Liverpool’s fans heller ikke til at stå alene. Premier League-klubben har nemlig fremskredne planer, om at udvide hjemmebanen Anfield Road med 7 000 nye siddepladser, så arenaen kan huse mere end 61 000 tilskuere.

Og som trenden foreskriver i disse år, vil Liverpool også klargøre Anfield Road til at blive en form for multiarena, hvor koncerter og andre store events kan afholdes. Udvidelsen forventes at løbe op i 60 millioner engelske pund og var egentlig planlagt til at blive sat i gang noget tidligere end for nuværende. Det er den altopslugende corona-pandemi, som har forsinket projektet. 

Annonce · Ads

Byggeplaner til millioner

Det er ellers ikke længe siden, at gravemaskiner og stilladser blev taget ned, efter endnu en udvidelse. Det skete tilbage i 2016, hvor man udvidede kapaciteten med hele 8 500 siddepladser, hvilket betød at knap 55 000 fodboldfans kunne indfinde sig på Anfield, når det gik vildest for sig. Dengang kostede byggeprojektet hele 100 millioner engelske pund. Det er John Henry’s Fenway Sports Group der nylig overtog ejerskabet i Liverpool FC og altså har sat gang i de helt store byggeplaner.

anfield road
Snart kan Liverpool have plads til 7 000 ekstra siddende tilskuere, hvis planerne om et 60 millioners punds store projekt, godkendes i løbet af foråret 2021.

Klubbens naboere takkes af Liverpool-direktøren

Og er der noget, som Liverpool’s indbyggere står sammen om, så er det deres fodboldhold. Klubbens administrerende direktør, Andy Hughes, er derfor også ude med en tak til klubbens fans og ikke mindst naboerne, som måske er en side af samme sag: – Vi vil gerne takke alle, som har bidraget med inputs i denne høringsprocess, fortæller Hughes i en pressemeddelelse.

Økonomiske bæredygtige planer

Med respekt for klubbens naboer, har man nemlig udarbejdet et forslag, hvor disse er taget med på råd: – Vi føler nu, at vi kan fremlægge et forslag, hvor naboer er blevet hørt og hvor økonomien er bæredygtig. Alt sammen for at endnu flere fans fremover kan komme til Anfield for at støtte vores fantastiske hold, beretter Andy Hughes fra Liverpools administration.

Liverpool spectators
Liverpools fans kan snart glæde sig over endnu flere fans på lægterne, hvis Liverpools byråd siger ja til klubbens planer om en multiarena. Foto: Shaun Donnelly/unsplash.com

Hughes oplyser videre, at man mere end nogensinde, og netop på grund af covid-19 og de manglende tilskuere på stadion, har brug for at komme videre med planerne om udvidelsen, så snart tiden er inde. 

Byrådet i Liverpool skal vende tommelen op eller ned i foråret 2021

Hvis planerne godkendes, hvilket byrådet i Liverpool skal tage stilling til i løbet af foråret 2021, vil det gøre Anfield Road til Englands tredjestørste fodboldstadion, akkurat i hælene på Tottenhams hjemmebane med en kapacitet på 62 062 tilskuere, mens Manchester United har konsolideret sig på en klar førsteplads, hvad angår tilskuerkapacitet, med 75 653 tilskuere.

Kilde: Sports Pro Media

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads