Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 17th August 2021 and may be out of date.

Med en Veo Cam 2 vil trænere, nu kunne analysere kampen undervejs og spillerne se højdepunkterne direkte efter kampen er slut – eller i halvlegen for at rette op på nogle vitale formationer og i sidste ende måske hive en sejr i land.

Flot præsenteret blev den nye generation af Veos kamera og platform fremvist af en række af centrale Veo-medarbejdere via Facebook og Youtube. – Vores mission er at gøre sportsteknologi opnåelig for alle, kunne CEO og medstifter Henrik Teisbæk fortælle, inden han stolt kunne berette om et helt nyt kamera med blandt andet livestreaming-funktion. 

Annonce · Ads

Pioneering camera system

Veo har ‘arbejdet’ med over 250 000 trænere og spillere og optaget mere en en halv million kampe – formentlig af vigende kvalitet spillemæssigt, da Veo netop er et kamera, der henvender sig til hold på alle niveauer, som enten bare synes det er sjovt at optage sine kampe, eller – også – ønsker at forbedre sine kundskaber på banen. Det har Veo gjort muligt gennem sit banebrydende kamerasystem og analyse-setup. 

Veo is now present in over 80 countries.

Veo CEO Henrik Teisbæk.
CEO Henrik Teisbæk. Foto: Veo

Det er omkring tre år år siden, man lancerede sit første kamera, der gjorde det muligt for de fleste, at analysere på sit hold ved hjælp af ikke bare video, men også et tilhørende analyse-setup, som byggede på AI, altså kunstig intelligens. Dette er nu videreudviklet til det, som firmaet selv kalder verdens bedste. Selv mange af de største klubber i verden benytter sig af Veo, men det er i græsrødderne, altså sekundaholdene, at Veo’s sande kærlighed er knyttet til. 

– Selv mit eget hold, der er placeret i en af de laveste rækker i Danmark, bruger Veo, afslørede Henrik Teisbæk.

Collaborates with the chip mastodon Nvidia

Selve streamingen i det nye kamera, foregår ved, at den nye version af kameraet har indbygget et 4G-modem med flere antenner i ‘kamera-skelettet’, som skulle være nok til at sende billederne op i ‘skyen’ i tilstrækkelig kvalitet – vel at mærke med en ordentlig dækning. Det vil naturligvis afhænge fra sted til sted. Men for at komme rundt om netop forbindelses-udfordringen, foregår hele analyseprocessen nu i selve kameraet. Det kan lade sig gøre ved hjælp af et samarbejde mellem Veo og processorproducenten Nvidia, der er kendt for – mest af alt – kraftige skærm- og grafikkort. Her har Nvidia ifølge præsentationen udviklet verdens – for tiden – kraftigste AI-processor. Eller AI supercomputer, som Veo formulerer det.

Produktionen af kameraerne foregår i selveste København, der skal sikre, at hvert kamera, som skippes afsted, er af højeste kvalitet, forsikrer det succesfulde danske sportstech-firma.

Forbedret på mange områder

Designet er lavet, så kameraet klarer al slags vejr. Selv linsen er forberedt på regnskyl med det nyudviklede ‘hydrophobic’ linsedæksel, der skyr vandet i samme øjeblik, som dråberne rammer glasset. Om kameraet kan klare skybrud vides ikke, men mon så ikke kampen allerede er blevet afbrudt inden da, tænker vi her på redaktionen. Veo Cam 2 har dog en såkaldt IP45-rating, som garanterer, at kameraet kan køre under alle former for regnvejr. Også et effektivt kølesystem er indbygget, der sikrer at den varme, som kameraets kraftige processorer udskiller, uproblematisk kan sendes ud af kameraet.

Veo Cam 2
The water-repellent lens protection. Photo: Veo

Som en kraftig forbedring er også specialdesignede mikrofoner nyt i Veo Cam 2. Herudover optager kameraet hele banen ved hjælp af to 4K-processorer. I forhold til tidligere, er kameraernes pixeltæthed forbedret, hvilket skal give et endnu skarpere billede på Veo Cam 2, som rager op til 7,5 meter eller 25 fod, som det hedder på amerikansk, op i luften ved hjælp af det specialtilpassede kamerastativ. Batteriet kan, fuldt opladet, optage fire timers kamp under optimale forhold.

Nye apps på vej

Til at binde det hele sammen, har man udviklet to apps – til både apple og android. En til at styre løjerne med, hvor man til og med kan tilføje grafik og måltavle på – og en til at hente streamen ned. Grundlæggende set enkelt – og genialt! For flere oplysninger om disse apps, kontakt Veo eller tjek veo.co ud.

Alt i alt en kæmpe forbedring fra første kamerageneration og en virkelig spændende nyhed for alle, som er interesserede i både, at løfte forståelsen af – og for – sit hold op på et højere niveau – og give fans mulighed for, at følge deres favoritteam på afstand. Det er muligt at chromecaste livestreamen med den nyeste version af denne (version tre). Det er også muligt at sende streamen op til sit tv via airplay, som altså kræver enten et Apple TV eller en modtagende skærm, der kan opfange dette.

AI controlled editor

Her til sidst må vi ikke glemme at fortælle om den såkaldte Veo Editor, som er et AI-styret redigeringsprogram, som fuldstændig automatisk kan lave et sammendrag fra den netop færdigspillede kamp. Den giver også mulighed for at tracke specifikke spillere samt lave er fyldigt statistisk resumé af kampen. Den her opgradering, kan man godt være bekendt fra Veos side.

Og til klubberne derude har man altså nu mulighed for både at løfte sit hold til endnu bedre forståelse for egen styrke og svaghed samt give sine fans – om det så kun tæller bedstefar og bedstemor – mulighed for at følge favoritholdet eller barnebarnet – hvorhenne de end spiller. 

Nye scouting-aspekter åbner sig

In terms of scouting, does it open up prospects for even better opportunities – without necessarily having to be present for the match on Sunday morning. And not least the opportunity to not necessarily make themselves known, which in the football world can also have its clear benefits. The prices are 875€ for the new camera version, while the first generation camera now costs around 675€. In addition, you must add a certain monthly amount in order to be able to use the live streaming option and the analysis part, respectively. The new camera can be pre-ordered and is expected to be ready for delivery in November. See and read more at veo.co veo.co

Se den halve time lange ‘launch’ direkte fra Hafnia-Halen i Valby herunder.

 

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads