Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 1st juli 2020 and may be out of date.

Nu er det tredje i rækken, Education City Stadium, af i alt 8 stadions færdiggjort og blev nylig præsenteret på FIFAs hjemmeside i forbindelse med et live event, der var dedikeret ‘front line’-arbejdere, heriblandt læger og sygeplejersker, under Covid-19-pandemien.

Mange bump på vejen i opstartsfasen

Selvom, det kan være svært, kun at tale om de imponerende bygningsværker, efter utallige rapporter og beskyldninger om meget ringe arbejdsforhold for stadionarbejderne – som dog ser ud til at bedres en smule efter massivt internationalt pres – og påståede lyssky affærer i forbindelse med tildelingen af værtsskabet – så tillader vi os hér, netop at gøre det. VM-arenaen, som nu står klar til at blive spillet fodboldkampe med verdens største stjerner på, har plads til 40 000 tilskuere. I forvejen er også to andre arenaer, klar til turneringen om knap to et halvt år.

Annonce · Ads

Midt i studenterbyen

Flere spændende karakteristika kendetegner det nyeste stadionskud på stammen. Allerede nu har det fået kæle-, eller øgenavnet om man vil, ‘Diamanten i Ørkenen’ på baggrund af de specielle diamantagtige geometriske mønstre på stadionfacaden. Den flotte arena er beliggende 13 kilometer uden for hovedstaden Doha, men midt blandt landets førende universiteter. Det synes derfor naturligt, at man har navngivet arenaen Education City Stadium. På nuværende tidspunkt har Qatar allerede færdiggjort mere end 80 % af planlagte stadionbyggerier, så trods corona-krisen har man ro i maven, hvad angår byggeriets færdiggørelse. Det lyder det fra en af talsmændene for VM-komiteen i Qatar, fortalt til mediet Aljazeera.com. 

Se den imponerende animationsvideo fra VM-værterne i Qatar. Her kan du se animationer af alle VM-venues til #Qatar2022. Video: Supreme Committee for Delivery & Legacy/www.sc.qa
Sådan bliver de enorme stadions til. Videoen viser opførelsen af de forskellige arenaer samt klip fra åbningen af det første VM-stadion, tilbage i 2017, hvor en gennemrenoveret udgave af Khalifa International Stadium stod færdigt. Video: Supreme Committee for Delivery & Legacy/www.sc.qa

Sæder doneres til trængte lande efter VM

Education City Stadium skal desuden være vært for en af kvartfinale-kampene under turneringen om godt 2 år. Når VM lukker og slukker vil halvdelen af sæderne blive afmonteret, specifikt på øverste afsnit, og doneret til lande, hvor den sportslige infrastruktur halter. En nyopført metro vil nærmest køre publikum til ‘døren’ – til den nette pris á omkring 6 kroner i nuværende valuta, mens et dagspas vil beløbe sig til ca 17-18 kroner. Jo, detaljegraden er indimellem stor, når FIFA offentliggører nyheder.

Sidst, men ikke mindst, er arenaen honoreret med højeste stjernekast, nemlig hele fem, for sit design og konstruktion under systemet Global Sustainability Assessment System.

FIFA oplyser, at man regner med at yderligere to stadionbyggerier færdiggøres inden vi ringer 2020 ud, så man dermed er oppe på i alt fem VM-klare fodboldstadions. Se video af det færdige VM-stadion via en tweet fra Qatar 2022’s officielle twitter-konto.

Kilder: FIFA.com

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads