Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 16th september 2020 and may be out of date.

Statskanalen har nemlig indgået ‘et stort samarbejde’ med Dansk Boldspil-Union, forbundet for Danmarks største idrætsgren med over 360 000 udøvende fodboldspillere, ifølge Dansk Statistik.

Kæmper om de unges gunst

Men fodbolden kæmper, ligesom mange andre idrætsaktiviteter, en stadig mere tilspidset kamp om de unges gunst, når iPad eller computerspil vælges over spillet med den lille runde.

Annonce · Ads

– Vi er fælles om børnene og vi er fælles om at skabe fællesskaber, kunne fodbolddirektøren fortælle på spørgsmålet om, hvad det er, som det nye samarbejde mellem DBU og DR’s ungdomsunivers ‘Ultra’ kan sammen.

– Det er meget sigende om det danske samfund. Vi er gode til det med at stå sammen og lave fællesskaber. Og det er både DR og DBU interesseret i. At give børnene nogle fællesskaber, som de derigennem kan løfte sig ved, løfte andre, løfte hele Danmark og til sidst også en lille snert af egoisme fra fodboldens side. Jeg håber selvfølgelig også, at der engang er nogle, der kan blive landsholdsspillere, så vi kan være stolte af dem, når de optræder i rødt og hvidt.

– Jeg håber selvfølgelig også, at der engang er nogle, der kan blive landsholdsspillere, så vi kan være stolte af dem, når de optræder i rødt og hvidt

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn bød velkommen til Børneproducenternes dag i DR Byen, med en slet skjult kritik af blandt andet Google’s magtfuldkommenhed, men slog samtidig på tromme for en mere samarbejdsvenlig linje overfor tech-giganterne, som er blevet en uundgåelig del af et fremtidigt medielandskab. Specielt, når det gælder unge medieforbrugere, som også er på spil, når DR indgår samarbejde med Dansk Boldspil-Union om dette års skolefodboldturnering. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Direktøren deltog selv i skolefodbolden

Peter Møller har selv deltaget i skolefodboldturneringen, der så vidt vides, er ganske unik på verdensplan. – Jeg har tidligere sagt, at alt det jeg har lært, har jeg lært gennem fodbolden, så min far og mor blev lidt sure, kom det fra Peter Møller med et glimt i øjet til værten Sofie Østergaard på Børneproducenternes Dag i DR Byen på Amager. 

En del af folkesundheden står og falder med, om børn og unge tidligt lærer at dyrke sport, fremfor blot at henslænge sig i sofaen foran Netflix eller med Fortnite på computerskærmen

Den tidligere måltyv optrådte i sin tid for danske topklubber som AaB og FC København og fik efterfølgende også en karriere som sportsvært ved DR Sporten, inden han trak i det nålestribede jakkesæt for Dansk Boldspil-Union, som dog i dagens anledning – nemlig den ‘re-brandede’ skolefodboldturnering, som Ekstra Bladet for flere årtier siden, skød i gang – var klædt i en afslappende armygrøn t-shirt og et par mørke jeans.

Fodbolden er med til at integrere og danne

– Jeg mener at fodbolden både kan inkludere, integrere, danne og uddanne. Skabe stof til eftertanke. Det er sundhed, fysisk, mentalt. De ting, vil vi gerne give videre nu til alle de her børn, fortalte DBU-direktøren på fagproducentdagen, hvor tal på målgruppens medievaner også blev rullet ud fra DR’s analyseafdeling. ‘Ultra’s’ målgruppe er mellem 9 og 14 år, så når skolefodbolden er med, er det i den absolutte yderkant af dén målgruppe. Men ikke desto mindre, endnu vigtigere, når man ved at en del af folkesundheden står og falder med, om børn og unge tidligt lærer at dyrke sport, fremfor blot at henslænge sig i sofaen foran Netflix eller med Fortnite på computerskærmen. På det livestreamede pressemøde, blev det nemlig også afsløret, at de traditionelle broadcastere, som fx DR, har fået godt og grundigt baghjul i ‘Ultra’-målgruppen af digitale tilbud som Netflix, HBO og ikke mindst YouTube. Sidstnævnte som en klar nummer et i dén kategori, med over 88 % af målgruppens opmærksomhed på ugebasis. DR har dog stadig fat i knap halvdelen af de 9-14 årige.

– Som at være til eksamen

Om skoleturneringen huskede Peter Møller tydeligt sine optrædener. – Det er ligesom, at være til eksamen. Lige pludselig, skal du op og spille en eller anden kamp, hvor der står rigtig mange af dine klassekammerater og andre fra skolen og kigger på.

helt uvæsentligt er vindermomentet, trods alt stadig ikke endnu

Så bliver du rigtig nervøs og det skaber et godt spændingsfelt, fortalte Peter Møller, der pointerede, at det vigtigste i skolefodbolden, ikke var at vinde, men mest af alt handler om, at udvikle børnene og give kompetencer til de unge. – Vi skal nok lære børnene at vinde, senere hen i livet. Når det gælder børnefodbolden, så er det vigtigste at børnene udvikler sig og får nogle kompetencer. Og det synes jeg jo, de får gennem fodbolden.

18 000 elever deltager 

‘Ultra Skolepokalen’ slutter dog stadig med en finale i april 2021 (om coronaen vil), så helt uvæsentligt er vindermomentet, trods alt stadig ikke endnu. Og heldigvis da, kan vi tilføje her fra redaktionens side, selvom alle ovenstående gode intentioner, også hyldes fra Footballogy.net’s side. Hele turneringen, hvor hele 18 000 elever fra 7.-10. klassetrin fordelt fra 850 skoler deltager, er allerede er skudt i gang, som en cupturnering, hvilket vil sige, at hver kamp gælder overlevelse og dermed videre avancement i turneringen.

Morten Skov, chef for DR Børnebrands, fortalte om nye målgrupper og indhold på blandt andet de digitale platforme hos DR. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads