Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 12th september 2020 and may be out of date.

Vi har samlet en række mundbind i bunden af denne artikel, som både beskytter omgivelserne, men også på et generelt grundlag forøger komforten hos dig som sportsudøver, når det giver mening at bære ansigtsmaske. Og det gør det, desværre nok et godt stykke tid endnu. Og selvfølgelig skal det fra starten slås fast; sikkerhed frem for alt. Selvom det nok er de fleste ønskeligt, at ligne alt andet end sygeplejerske eller overlægen fra en operationsstue, når de bevæger sig ud i offentligheden, så skal sikkerheden jo være i orden. 

opgaven: Udvikl et fedt mundbind

Designere og udviklere sat på opgaven

Dette ved de største sportsbrands naturligvis og derfor er det ikke bemærkelsesværdigt i et frit marked, at de fleste af disse, heriblandt Adidas, Nike og Puma har sat sine designere og udviklere på opgaven: Udvikl et fedt mundbind, som både øger sikkerheden, giver bedst mulig åndbarhed samt ser flot, diskret og moderigtigt ud. Kapitalismens gode sider viser sig dog også ved, at flere sportsproducenter donerer masker og visirer bort. For eksempel udviklede Nike tidligere på året et visir, som skulle understøtte sundhedspersonalets sikkerhed i forbindelse med pandemien, mens Under Armour allerede tilbage i marts, satte et team sammen for at skabe værnemidler, til at beskytte mod Covid-19.

Annonce · Ads
Udviklere og ansatte hos Under Armour, arbejdede side om side – med god afstand – da de i det gryende forår gjorde en indsats for at skabe produkter i kampen mod Covid-19. Foto: Under Armour.

Den gode ånd

Også Puma kaster støtte ind i kampen mod Covid-19’s raséren verden rundt, og bidrager med en god slat til FN’s Solidaritetsfond, ja faktisk hele 100 000 euro, mens Nike har bidraget med langt over en million US dollars. Adidas giver fra deres side, omkring 2 US dollars for hver solgte pakke til Children’s Global Coronavirus Response Fund. Og dette er blot et udpluk af den gode ånd blandt sportsproducenter. Så trods coronakrisen; intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Denne innovative belægning skulle så hæmme bakterievækst og dermed holde mundbind friskt, indtil man får det vasket

Udviklet højteknologisk mundbind

På det teknologiske område har specielt én producent skilt sig ud, nemlig Under Armour. Det amerikanske sportsmærke, som faktisk ikke er ældre end fra 1996, har kastet sine dygtigste folk på opgaven og udviklet et tre-lags mundbind, præcis som de fleste eksperter anbefaler. Det skal dog siges, at stofmundbind ikke kan sælges som typiske værnemidler, da de i udgangspunktet ikke beskytter mod virus og filtrerer det fra, på samme måde som de CE-mærkede, blå engangsbind. 

Specialbehandlet lag

Ikke desto mindre har vi jo også hørt gang på gang, at et stofmundbind er bedre end intet mundbind og når vi tager UA’s maske under lup, så fortæller firmaet, at deres UA Sportsmask udover de tre lag også har behandlet et af disse, nemlig det, som er tættest på munden, med PROTX2. Denne innovative belægning skulle så hæmme bakterievækst og dermed holde mundbindet friskt, indtil man får det vasket efter dagen aktivitet (naturligvis ved minimum 60 grader, da det er heromkring dette gradantal, at bakterier bliver elimineret, red.).

Forhindrer dråbespredningen

Fælles for mundbindene er, at de hæmmer udbredelsen af dråber, som jo er en af de vigtigste veje for virus til at smitte andre mennesker. Skal man være helt på den sikre side, skal man vurdere de CE-mærkede masker eller endnu et lag over; medicinsk godkendte.

Her kan du finde mundbindene

Som nævnt har en række af de store sportbrands kastet sig ind i kampen, for at udvikle mundbind til udøvelse af sport. Adidas sælger pakninger af tre styks og er et diskret og flot design, hvor du på en komfortabel måde også øger sikkerheden. De billigste varianter fra de kendte sportsbrands koster i omegnen af 40,- pr. maske for Puma’s to-pak og Reeboks og Adidas’ ditto tre-pakning. Og så den ovenstående omtalte maske fra Under Armour, der altså skulle være et af de mest højteknologiske på markedet indenfor dette segment. Nike er endnu ikke kommet på banen med et decideret mundbind, men for et par år tilbage lancerede Nike sin ‘halsedisse’, som på en god dag godt kan komme ind under kategorien ‘stofmundbind’. En variant finder man i danske Sportsmaster.

Vær opmærksom på at købe fra de officielle webshop eller kendte sportsbutikker i dette tilfælde med mundbind, da kopivarer som bekendt forekommer på nettet og ikke vil være særlig hensigtsmæssigt. Du risikerer så at sige, at få ‘brændt nallerne’ med en billig kopivare i dårlig kvalitet – for at sige det mildt. Hvis mundbind er være udsolgt på de respektive netsteder, tag venligst kontakt til producenterne, som måtte have webshops direkte. Godt helbred og god træning til alle!

Kilder: Underarmour.com, adidas.com, puma.com, Reebok.com, Nike.com, TheSun.co.uk, 8days.sg 

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads