Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 15th december 2020 and may be out of date.

UNDER ARMOUR, mundbind, 1 stk. 239,- excl. levering. Fås i 6 forskellige farvekombinationer. Kan købes på Under Armour’s webshop

Den amerikanske sportudstyrsproducent kastede alle mand i udviklingslaboratorierne, da corona pludselig var over os i marts 2020. Med nye behov som ansigtsmasker – og i nogle lande også i fitnesscentre – lå der et uopdyrket marked foran sportsbrands’ne, hvis de ville. Og dét ville Under Armour.

Annonce · Ads

Produktdesignere og ingeniører arbejdede hånd i hånd tilbage i det gryende forår og dét kom der et spændende, højteknologisk produkt ud af. Læs mere om maskens opbygning og egenskaber i denne artikel, hvor flere sportsproducenters ansigtsmasker præsenteres.

Så med træning for øje, men også underliggende elementer, såsom indkøbstur og generel brug i fx den offentlig trafik, satte footballogy.net masken fra Under Armour under lup. Se vores samlede bedømmelse med karakterer nederst i artiklen.

Sådan er Under Armour's Sportsmask konstrueret
Sådan er Under Armour’s Sportsmask konstrueret. Foto: PR

Funktionalitet udfra formål/beskrivelse

Her må vi sige, vi nærmer os en topscore. Lavet til sport, perfekt til sport. 

Pasform/komfort

Det er naturligvis svært at lave en ansigtsmaske, som passer til alle mennesker i verden. Derfor kan du da også få flere forskellige størrelse, fra XS til XL. Footballogy.nets testperson kunne nok godt have ønsket at prøve en maske, som var nummeret større, men samtidig sad den vi testede da også som støbt, men vi tænker os måske, at lidt ‘luft’ kunne have gjort oplevelsen helt perfekt. Der var naturligvis den obligatorisk metalbøjle, for at give masken en endnu bedre pasform. Vi kunne konstatere, at denne metalbøjle var superfleksibel og på intet tidspunkt virkede som om, at den gav efter eller var på vej til at knække. Når det er sagt har designerteamet fra UA lavet et mærkeligt knæk ved toppen af næsen, som måske godt kunne have været udført med en smule mere finesse. 

Åndbarhed

Med den åndbarhed, som Under Armour Sportsmask lagde for dagen med, kunne man næsten ikke kræve mere. Luftgennemstrømningen var tæt på perfekt under træningen, hvilket jo var hovedformålet. Også under dagligdags gøremål kunne den fungere – og dét optimalt. 

Under Armours maske er et resultat af samarbejde mellem sportsproducentens forskerteam og designafdelingens ditto. Foto: PR

Udseende/design 

Designet er gennemtænkt med et design, der kalder på de små finesser såsom mikroskopiske mønstre samt stropper. Samtidig er sidstnævnte, da også ‘the weakest link’, når det gælder holdbarhed og efter en god måneds tid oplevede vi, at de små sølvstrenge i masken blev en lille smule flossede. 92 points.

Værdi for pengene

Selvom det er den absolut dyreste version af ansigtsmasker vi er stødt på, så er den altså alle pengene værd. Footballogy.net kan absolut anbefale denne maske og vi vil ikke tøve med at købe en ny, såfremt denne første enten giver op eller vi får den smidt væk – eller en helt tredje ting, såsom at lægge masken for tæt på et stearinlys med stroppen inde over flammen. Vupti, så røg den elastik. Men det var nu blot en sidehistorie til en ellers tæt på perfekt ansigtmaske fra Under Armour. 93 procent.

Tips

  • Vi skal jo nok døje med coronaen en stund endnu, så investér fx i en elkande, som kan differenciere temperaturen, så den kan varme op til fx 80 grader. Et punkt – hvis vi så også trækker det varmetab væk, der nødvendigvis kommer, når man hælder vandet over i vaskebaljen – er højt nok til at tilintetgøre alle bakterier og virus. Efter brug, dagligt, lægges mundbindene fx i en ren håndvask, hvor man blander vand og vaskepulver godt. Brug en stor ske eller lignende, til at få det varme vand godt rundt omkring mundbindene. Efter få minutter er mundbindene klar til at blive skyllet og man kan i den forbindelse tilsætte lidt skyllemiddel i sidste runde af skylningen.

Sådan testede vi

Over flere uger og træninger testede vi produktet ud i henholdsvis træningscenter, ved indkøb og generelt i områder, hvor folk færdedes tæt.

Sådan præsenteres ansigtsmasken – eller mundbindet, om man vil – fra sportsproducenten Under Armour. Video: PR/Under Armour.

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads
OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Funktionalitet udfra formål/beskrivelse
94 %
Pasform/komfort
89 %
Åndbarhed
96 %
Udseende/design
92 %
Værdi for pengene
93 %
Tidligere artikelHøjteknologisk udstyr skal behandle Tottenhams Premier League-spillere
Næste artikelFC Barcelona åbner streaming-kanal i Kina
test-under-armour-sportsmask-2Under Armours ansigtsmaske er hele vejen igennem unik. Eneste sted det ‘lack’er’ er på den overordnede kvalitet. Der er bekymringer for, at masken ganske enkelt.. taber en maske. De ellers fine detaljer på masken viser sig efter en god måned at ‘spragle’, så hvis man ikke får klippet disse små stofsnore væk, findes der en begrundet ‘frygt’ for at det kan løbe løbsk og gøre masken udseendemæssigt noget mindre attraktiv. Så et tips om enten at forstærke disse mønstre eller helt droppe dem, er hermed givet videre. Ellers er masken, som prisen også indikerer, i den absolutte topklasse. Den er fx 6 gange dyrere end PUMA’s tre-lags maske og Reebok/Adidas’ ditto. Sidstnævnte har dog kun to lag stof, så en reel sammenligning med disse er vel svær.