Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 29th marts 2021 and may be out of date.

Det velkendte hadeobjekt, VAR, bliver nu – efter en række kontroversielle situationer i den netop overståede VM-kvalifikationsrunde – efterspurgt, som det præcis modsatte. Store nationer, som Spanien og Portugal savnede nemlig VAR under deres seneste kampe.

Følte sig bortdømt

De to sydeuropæiske lande følte sig i dén grad bortdømt i den forgangne uge. Portugal klagede deres nød over en manglende godkendelse af et klart mål af Christiano Ronaldo i kampen mod Serbien (se grafik i hovedbillede), mens spanierne var oppe i det røde felt, over et straffespark til modstanderen Grækenland. Begge kampe endte uafgjort og altså et indirekte tab på to point til hver af de efter – eget udsagn, men også mange fans – bortdømte nationer.

Annonce · Ads

Hvorfor er VAR fraværende?

Men hvorfor bliver VAR så ikke brugt i så vigtige kampe på internationalt niveau? Også danske læsere kan nok huske den vanvittige 3-3-kamp i Schweiz i efteråret ’19, hvor man specielt ved Schweiz 1-0 scoring spurgte sig selv, hvorfor i alverden den situation ikke blev opfanget af VAR. Der var klar hands på Ajeti i en situation, som gav assist til schweizernes Freuler, der bragte de rødklædte spillere fra alpelandet i front.


FIFA svarer om manglende VAR

Nu har FIFA et klart svar til uforstående fodboldfans. Et svar der ikke skaber håb om snarlig forandring.
Ikke alle nationers landskamps-arenaer er nemlig udstyret til, at kunne benytte sig af VAR og i det lys har de lovgivende organer i fodboldens verden – som i dette tilfælde tæller FIFA – at videodommerassistent-systemet ikke bruges. Netop for at skabe en vis form for ligelig afvikling og retfærdighed i kampene, fortæller mediet Marca.com

Kræver teknologi og ressourcer

For eksempel kræver mållinjeteknologien enten en type bold med indbygget magnetføler eller tilstrækkeligt antal med kameraer placeret med en vis højde og afstand, for at kunne fungere optimalt. Derudover har den resterende VAR-del også behov for både VAR-officials samt et kamerasetup, som angiveligt ikke kan opfyldes af en række deltagerlande, siden FIFA er kommet frem til denne beslutning.

Frit spil til ‘TV-dommerne’ et stykke tid endnu

Dermed en herlig melding til alle mandagstrænere og ‘TV-dommere’ (læs; alle fodboldfans). Der er dømt frit spil til fordømmelser, eder og forbandelser over dommerafgørelser i resten af VM-kvalifikationskampene. Og dette løbepas gælder så længe FIFA mener, at der skal være ens muligheder i alle kampe. Dog må de fleste mene, at der er rart med en vis afklaring fra fodboldens højborg, hvilket frem til nu har været fraværende i de større offentlige fora.

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads