Annonce · Ads
Denne artikel er mere end 12 måneder gammel og kan indeholde gammel/uddateret information. This entry has been published on 12th oktober 2020 and may be out of date.

PUMA, mundbind, 2 stk. 80,- excl. levering. Kan købes på PUMA’s webshop.

Med træning for øje, men også underliggende elementer, såsom indkøbstur og generel brug i fx den offentlig trafik, tog footballogy.net PUMA’s maske under lup. Vi har tidligere samlet en række ansigtsmasker i denne artikel. Se den samlede bedømmelse på PUMA-masken nederst i artiklen. 

Annonce · Ads

Funktionalitet udfra formål/beskrivelse

Tre-lags mundbind er det, som anbefales af sundhedsmyndighederne, men disse typer ansigtsmasker betragtes dog ikke som reelle værnemidler. PUMA’s udgave har tre lag og bygget op af forskellige kombinationer af materialerne bomuld, polyester og elastan. På de løbeture, hvor mundbindet er testet var luftgennemstrømningen ikke så let, som fx de CE-mærkede papirmundbind eller visse andre brands’ mundbind. Til gengæld – hvis man ellers husker at vaske dem efter hver dags brug – giver de jo en vis form for beskyttelse og lever dermed op til produktbeskrivelsen.

Pasform/komfort

Mundbindet kan tilpasses med de to stropper, som er lavet af polyester og elastan i en grad, så man må formode, at de er langtidsholdbare. Med kombinationen af de to stoftyper udgør stropperne også en holdbar elastiktype, som man altså kan tilpasse, så de sidder ganske fint.

Åndbarhed

Som nævnt var åndbarheden, når man nåede over de 30 minutters løb noget ringere end ved fx engangsmundbind, men dette er til at leve med og kan med rette fungere, som en ekstra modstand, hvilket kan gøre træningen endnu mere effektiv. 

Udseende/design

Udseendet på disse mundbind er superfint. Hvis der skal kritiseres noget, så er det, at man ikke kan vælge trykket på mundbindene, der kommer i pakninger af to, men forskelligt type tryk. Den ene i en mer diskret form end den anden, men ganske så fine begge to. Fordelen ved forskelligt tryk er så, at det er lettere at se forskel på om det ene, var dét man brugte i går (og dermed ikke skal genbruge).

Værdi for pengene

Her scores der ganske enkelt tæt på topkarakter af den enkle årsag, at der kan sættes flueben ud for flere essentielle punkter. For det første er prisen på 80 kr for to, i Pumas egen webshop, jo en fantastisk pris. Dernæst er designet ganske lækkert og stoffet superbehageligt.

Konklusion

Overordnet set et rigtig fint forsøg fra PUMA’s side på at få bragt et mere diskret mundbind til verden end disse blå-kirugiske versioner, som vi alle kender. Designet er som tidligere nævnt, helt i top. Tilpasningsmulighederne er fine, mens prisen jo er uforlignelig. 40,- pr mundbind er ganske enkelt et scoop i den kvalitet. Kan absolut anbefales, trods den mere bøvlede modstand, når det gælder luftgennemstrømningen.

Tips

  • Stropperne kan godt flagre lidt ud fra ørene. Her kan du simpelt tage stroppen og lægge den bag øret og under stroppen, som går rundt om øret. Dermed får du gemt den overskydende del af stroppen væk.
  • Vi skal jo nok døje med coronaen en stund endnu, så investér fx i en elkande, som kan differenciere temperaturen, så den kan varme op til fx 80 grader. Et punkt – hvis vi så også trækker det varmetab væk, der nødvendigvis kommer, når man hælder vandet over i vaskebaljen – er højt nok til at tilintetgøre alle bakterier og virus. Efter brug, dagligt, lægges mundbindene fx i en ren håndvask, hvor man blander vand og vaskepulver godt. Brug en stor ske eller lignende, til at få det varme vand godt rundt omkring mundbindene. Efter få minutter er mundbindene klar til at blive skyllet og man kan i den forbindelse tilsætte lidt skyllemiddel i sidste runde af skylningen.

Sådan testede vi

Over flere dage og træninger, testede vi produktet ud i hhv træningscenter, ved indkøb og generelt i områder, hvor folk færdes tæt.

Print Friendly, PDF & Email
Annonce · Ads